Ik ben weer gaan hardlopen

π™Έπš’𝚜 πš—πš˜πš πšŠπš‹πš˜πšžπš πš‘πš˜πš  𝚏𝚊𝚜𝚝 𝚒𝚘𝚞 πšŒπšŠπš— 𝚐𝚘. π™Έπš’𝚜 πšŠπš‹πš˜πšžπš πš‘πš˜πš  πšπšŠπš› 𝚒𝚘𝚞 πšŒπšŠπš— 𝚐𝚘.

Vandaag ben ik nieuwe hardloopschoenen gaan kopen. De planning was dat ik dat pas zou doen na de winter, maar ik wil niet aan het eind van de winter (meer dan) 100 kg wegen. Punt. Mijn oude wijk heb ik inmiddels achter me gelaten, nu is het tijd om al dat verdriet en de stress die zich daar op mijn lichaam ophoopte ook kwijt te raken.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben tevreden genoeg om zo te blijven, maar ik ben inmiddels 41 en ik wil op misschien wel 91 worden. Ik kan niet langer voor me uitschuiven dat ik ooit wel goed voor mezelf ga zorgen. Dat doe ik immers al twintig jaar, het houdt een keer op en dan zegt je lichaam: had je maar beter voor mij moeten zorgen. Ik ben klaar met zorgen voor jou. Nu doe jij het maar op mijn manier. Dat zal vast niet in mijn voordeel werken.

Ik heb natuurlijk #mecvs en dat beperkt me ernstig, maar dat mag niet een excuus zijn om dan maar helemaal niets te doen. Het kan een reden zijn om veel niet te kunnen (een halve marathon zal hem nooit worden), maar wat is er mis met een uur kunnen hardlopen – desnoods met wandel pauzes? Ook al ben je ziek, je hebt altijd de keuze iets te maken van je leven. Je hebt het RECHT(!!!) iets te maken van je leven. Ik weet dat ik niet iemand ben die meerdere malen per week lange afstanden kan lopen, maar…

kleine stapjes zijn Γ³Γ³k stapjes!

Geplaatst door

Ik ben in 2002 getrouwd met Christiaan. Samen zijn we de ouders van twee kinderen: Elize (2007) en SamuΓ«l (2011). Sinds 1998 ben ik chronisch vermoeid en sinds 2007 weet ik dat ik ME/CVS heb. Deze ziekte heeft een zeer grillig verloop en de ene keer heb ik tonnen energie (relatief dan ;-)) en de andere keer lig ik lange tijd overdag op bed. Werken voor een werkgever gaat dan ook niet, maar alle beetjes energie die ik over heb steek ik in schrijven. Ik droom graag groot, maar moet het doen met wat kan. Sinds 2006 ben ik blogger en recensent en sinds 2003 ben ik schrijver. Ik schreef honderden blogs voor verschillende websites, maar focus me nu vooral op mijn eigen. Daarnaast schreef ik meerdere boeken, waarvan er momenteel drie te koop zijn. Belangrijk FEITJE over mij: ik ben freelance corrector geweest, maar ben blind voor mijn eigen schrijffouten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s