Het eeuwige leven – Matt Haig

Waardering: 5 uit 5.

Hoeveel eeuwen moeten er verstrijken voor je leert hoe te leven? De 41-jarige geschiedenisleraar Tom Hazard ziet eruit als een normale man, maar leeft door een ongewone aandoening al eeuwenlang. Hij is overal geweest, heeft alles meegemaakt, is talloze malen van identiteit veranderd. Hij wil nu vooral een gewoon leven, net als ieder ander. Hij mag alleen niet verliefd worden… Het eeuwige leven is een bitterzoet verhaal over identiteit, over de onvermijdelijkheid van veranderingen en over de tijd die het kost om te leren hoe te leven.

Dit keer een korte review omdat ik tijdens het lezen van dit boek geen aantekeningen heb gemaakt. Ik ging er zo in op dat ik er niet elke keer uit wilde om vervolgens aantekeningen te maken in een blog.

Vorige maand las ik De Wezens van deze auteur. De recensie daarover kun je »HIER« lezen. Van dat boek genoot ik al, maar dit boek was nog beter geschreven, wat mij betreft.

De auteur nam me mee in de tijd en gaf een me ‘ongemerkt’ geschiedenisles.

Het boek gaat over Tom Hazard die al sinds de zestiende eeuw vele levens leidt, maar in het nu geschiedenisleraar is op een middelbare school in Londen. Het eeuwige leven bestaat uit vijf delen en elk van die delen bespreekt een tijdperk uit zijn leven door de jaren heen, maar wel allemaal verteld vanuit het heden. Het is was lastig uitleggen omdat er heel erg veel gebeurt in het boek en er telkens weer een tijdsprong wordt gemaakt. Zo heeft hoofdpersoon gewerkt met Shakespeare en heeft hij F. Scott Fitzgerald gekend. Heeft hij in het vroege New York gewoond. Zo waanzinnig mooi. De lessen van het leven leren met op de achtergrond de geschiedenis.

Een boek over hoe hij omgaat met leven, liefde en verlies in het heden. Alle dingen die wij tegenkomen uitvergroot, op een schaal van eeuwen en eeuwen.

Matt Haig

📖145-2020

Titel: Het eeuwige leven 
Auteur: Matt Haig 
Genre: Roman 
Uitgever: Lebowski
Uitgave datum: Maart 2020
Uitvoering: paperback (ik las e-book)
Pagina's: 352
ISBN13: 9789048857456
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Geplaatst door

Ik ben in 2002 getrouwd met Christiaan. Samen zijn we de ouders van twee kinderen: Elize (2007) en Samuël (2011). Sinds 1998 ben ik chronisch vermoeid en sinds 2007 weet ik dat ik ME/CVS heb. Ik droom graag groot, maar moet het doen met wat kan. Sinds 2003 schreef ik zeventien boeken en in 2006 werd ik blogger, columnist en recensent. Ik schreef honderden posts voor verschillende websites, maar focus me nu vooral op mijn eigen blog. Ik ben nog altijd zoekende naar de "juiste formule". Van de zeventien boeken zijn er momenteel drie gepubliceerd. Belangrijk FEITJE over mij: ik ben freelance corrector geweest, maar ben blind voor mijn eigen schrijffouten.

3 reacties op ‘Het eeuwige leven – Matt Haig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s