Wassende maan | maancyclus – fotoblog

Twaalf jaar geleden had ik een camera die werkelijke prachtige maanfoto’s maakte. Ik gebruikte hem dan ook heel erg veel en ik heb nog altijd spijt dat ik die camera niet meer heb. Het is een heel verhaal over hoe ik die ‘kwijtraakte’, maar dat ga ik hier niet delen. Waarom ik dat dan vertel? Omdat ik het echt, echt, echt heel jammer vind dat ik daarna nooit meer een camera heb gehad die dat zo goed kon. Toch dacht ik: laat ik mijn statief ophalen en foto’s gaan maken van de wassende maan*.

Het was een impuls waar ik direct gehoor aan gaf, want mijn hart werd er zo blij van.

Hoewel ik redelijk tevreden ben over de foto’s ben ik iets minder tevreden over mijn statief. Die liep af waardoor het erg lastig was om scherpe foto’s te maken. Ik stond dit keer op het bruggetje voor mijn huis, dus misschien helpt het als ik de volgende keer op asfalt ga staan. Samuël heeft me geholpen met fotograferen en de foto over het water is van hem. Welke maanfoto precies van hem is, weet ik niet meer.

*De maan gaat van nieuw richting volle maan (hij was 30%)

Geplaatst door

Ik ben in 2002 getrouwd met Christiaan. Samen zijn we de ouders van twee kinderen: Elize (2007) en Samuël (2011). Sinds 1998 ben ik chronisch vermoeid en sinds 2007 weet ik dat ik ME/CVS heb. Deze ziekte heeft een zeer grillig verloop en de ene keer heb ik tonnen energie (relatief dan ;-)) en de andere keer lig ik lange tijd overdag op bed. Werken voor een werkgever gaat dan ook niet, maar alle beetjes energie die ik over heb steek ik in schrijven. Ik droom graag groot, maar moet het doen met wat kan. Sinds 2006 ben ik blogger en recensent en sinds 2003 ben ik schrijver. Ik schreef honderden blogs voor verschillende websites, maar focus me nu vooral op mijn eigen. Daarnaast schreef ik meerdere boeken, waarvan er momenteel drie te koop zijn. Belangrijk FEITJE over mij: ik ben freelance corrector geweest, maar ben blind voor mijn eigen schrijffouten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s