Gouden medaille PyeongChang 2018 – geraakt #5

Kunstschaatsen is een van de weinige sporten die mij echt intens kan ontroeren. Het is de combinatie van dans, muziek, licht en mimiek dat ervoor zorgt dat ik volledig opga in een verhaal. Mits je het goed doet, uiteraard.is een van de weinige sporten die mij echt intens kan ontroeren. Het is de combinatie van dans, muziek, licht en mimiek die ervoor zorgt dat ik volledig opga in een verhaal. Mits je het goed doet, uiteraard.

Ik deel met jullie een filmpje waarbij alles gewoon klopt voor mij. De muziek. De schaatsers. De bewegingen. Het gehele plaatje. Het is de opbouw die mij ontroerd, me meesleurt in het verhaal, de emotie. Het ontroert me, hoewel ik er niet om hoef te huilen. Het raakt iets diep vanbinnen dat teruggaat naar mijn jeugd, hoewel ik niet helder krijg wat. Het is het gemak waarmee hij haar optilt, alsof ze een veertje is die hij opvangt in de wind. Het vertrouwen dat ze in hem heeft. Het vertrouwen dat hij in zichzelf heeft. Het is gewoon betoverend

Gisteravond heb ik mijn hele avond besteed aan het kijken van kunstschaatsen. Zo waren er meer filmpjes die me ontroerden, maar deze sprong eruit. Ik heb deze kür live gezien. Een andere kür was de basis voor een heel hoofdstuk in mijn boek Tijdrit. De top 3 in PyeongChang was waanzinnig goed, maar deze had passie, vuur, vertrouwen en liefde!

“Everyone has the fire, but the champions know when to ignite the spark.”

Amit Ray

Geplaatst door

Ik ben in 2002 getrouwd met Christiaan. Samen zijn we de ouders van twee kinderen: Elize (2007) en Samuël (2011). Sinds 1998 ben ik chronisch vermoeid en sinds 2007 weet ik dat ik ME/CVS heb. Deze ziekte heeft een zeer grillig verloop en de ene keer heb ik tonnen energie (relatief dan ;-)) en de andere keer lig ik lange tijd overdag op bed. Werken voor een werkgever gaat dan ook niet, maar alle beetjes energie die ik over heb steek ik in schrijven. Ik droom graag groot, maar moet het doen met wat kan. Sinds 2006 ben ik blogger en recensent en sinds 2003 ben ik schrijver. Ik schreef honderden blogs voor verschillende websites, maar focus me nu vooral op mijn eigen. Daarnaast schreef ik meerdere boeken, waarvan er momenteel drie te koop zijn. Belangrijk FEITJE over mij: ik ben freelance corrector geweest, maar ben blind voor mijn eigen schrijffouten.

7 reacties op ‘Gouden medaille PyeongChang 2018 – geraakt #5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s