Leestip! Boeddha’s dieet – Dan Zigmond

Bron: Bol.com

Wil jij ook dieettips van de enige echte Boeddha? Dan ben je hier aan het goede adres. Lang voordat het populair werd, hield de Boeddha zich namelijk al bezig met intermittent fasting. Wat hij 2500 jaar geleden wist, is tegenwoordig wetenschappelijk bewezen: periodiek vasten werkt. Het is niet alleen belangrijk wat je eet, maar vooral wanneer je eet. De eenvoudige richtlijnen van de Boeddha in Boeddha’s dieet helpen je om gewicht te verliezen, je energieker te voelen en je obsessie met eten los te laten. Hoewel de Boeddha in een tijd zonder borrelnootjes en bitterballen leefde, bieden zijn wijsheden en lessen een zinvolle benadering om mindful een optimale gezondheid te bereiken.

Toen ik dit boek tegenkwam was ik gefascineerd door de titel en vroeg me af waar het over zou gaan. Na het lezen van de eerste pagina’s was ik om en kocht ik het.

Intermittent fasting 

Ik vond dit een erg interessant boek om te lezen en het zette diëten (of beter gezegd: anders en beter eten) in een heel ander daglicht. Door dit boek ben ik ook begonnen met Intermittent fasting  en ik moet zeggen dat het me goed bevalt, ook al vind ik het nog best lastig vol te houden. Niet omdat ik honger heb ofzo, maar omdat ik het best lastig vind om ’s avonds niet even snel wat te snaaien. Ik ben erg gewend om wat te eten als ik televisie kijk (daarom kijk ik ook zelden), dus moest ik er extra alert op zijn. Het scheelt wel heel voor calorieën op een dag. 😉

Let op! E-pub.

Wat ik wel heel jammer vind is dat het een pdf is en geen e-pub. Daardoor kun je geen aantekeningen maken in het document en aangezien ik wel houd van wat aantekeningen in een boek was dat een tegenvaller. Daar heb je uiteraard geen last van wanneer je de hardcover koopt. Verder is het boek een aanrader en daarom deel ik het graag met je.

Geplaatst door

Ik ben in 2002 getrouwd met Christiaan. Samen zijn we de ouders van twee kinderen: Elize (2007) en Samuël (2011). Sinds 1998 ben ik chronisch vermoeid en sinds 2007 weet ik dat ik ME/CVS heb. Ik droom graag groot, maar moet het doen met wat kan. Sinds 2003 schreef ik zeventien boeken en in 2006 werd ik blogger, columnist en recensent. Ik schreef honderden posts voor verschillende websites, maar focus me nu vooral op mijn eigen blog. Ik ben nog altijd zoekende naar de "juiste formule". Van de zeventien boeken zijn er momenteel drie gepubliceerd. Belangrijk FEITJE over mij: ik ben freelance corrector geweest, maar ben blind voor mijn eigen schrijffouten.

Een reactie op “Leestip! Boeddha’s dieet – Dan Zigmond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s