Tijdrit

De heldin van Immenberg

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van mijn derde roman: Tijrit. Hij zit momenteel (eind november 2020) is de laatste fase. De cover is klaar, de tekst is geschreven, de eerste correctieronde is klaar.

Susanne de Jonghe mag als enige vrouw starten in de tijdrit van de Tour de France. Na het winnen van een YouTube-wedstrijd wordt zij opgenomen in het team van een van Nederlands beste tijdrijders: Scott Peeters. Deze valt als een blok voor de snelle amateur, maar wil haar liever haten. Susanne probeerde het leven te redden van zijn vriendin, maar faalde. Sindsdien doet hij er alles aan om haar te vermijden. Het lot brengt hen echter samen, hoewel geholpen door een ploegleider met een dubbele agenda. Beiden proberen in deze Ronde van Frankrijk het leven letterlijk weer op de rit te krijgen, maar het verleden is sneller dan zij en haalt hen genadeloos hard in.

Angela Stegeman (1979) ontdekte pas laat in haar leven de racefiets en was meteen verknocht aan de snelheid die je ermee kunt halen. Niet alleen dat, maar ook het geluid van de ruisende banden op het wegdek en het rustgevende effect waren een inspiratiebron voor het schrijven van Tijdrit.  In 2016 begon ze tijdens Giro d'Italia -  die haar toenmalige woonplaats aandeed - te schrijven, maar gaf haar boek pas echt vorm na de eerste etappe van de Tour de France in 2017.  Angela Stegeman woont met haar man en twee kinderen in Huissen. 

‘Tijdrit is een feelgood roman dat gaat over geluk, hoop, verdriet, angst en liefde. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de Tour de France.’